Најновије

Омладине Заветника и Јединствене Русије потписале Споразум о сарадњи (ФОТО)

Делегација најмлађих функционера Српског сабора Заветници коју су чинили председник Извршног одбора, Никола Драгићевић, чланови Главног одбора, Страхиња Ерац и Јелена Недељковић и члан Председништва омладине, Марија Хаврилов, састала се у Москви са представницима владајуће Јединствене Русије.

Oмладина Заветника у Москви (Фото: Заветници)

Заветнике је том приликом најпре дочекао Константин Петреченко, руководилац департмана за међународне односе Јединствене Русије са којим је разговарано о даљем продубљивању односа и јачању сарадње између две организације. Након тога уследио је састанак са представнциима Младе Гарде, омладине владајуће руске партије са којима је делегација Заветника потписала Споразум о сарадњи у области омладинске политике. Споразум је у име Заветника потписао председник Извршног одбора, Никола Драгићевић, а у име омладине Јединствене Русије председник координационог савета Младе Гарде, Денис Давидов.

На почетку састанка Заветници су изразили захвалност руским домаћинима на указаном гостопримству и истакли да је озваничење сарадње на пољу омладинских односа један од кључних услова за свестрано продубљивање српско-руских веза. Председник Извршног одбора, Никола Драгићевић, нагласио је да је јачање односа са Младом Гардом важан корак ка успостављању још тешњих веза између Заветника и Јединствене Русије. “Ово је важан догађај за наше две организације јер њиме отварамо могућност за спровођење мноштва заједничких пројеката на пољу омладинске сарадње и доприносимо свеукупној афирмацији историјско-културних односа српског и руског народа”, навео је Драгићевић.

У споразуму о сарадњи се, између осталог, предвиђа организовање заједничких конференција, форума и округлих столова у циљу промоције српско-руских односа, учествовање у раду међународних тела која се баве питањима омладинске политике, сарадња на пољу ширења српског и руског језика и културе као и жеља по одржавању заједничких седница омладинских органа обе партије. Делегације су се такође сагласиле о неопходности израде краткорочних и средњорочних програма за размену младих као и стварање могућности за имплементацију заједничких пројеката у области културе, политике, бизниса, науке и медија. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА