Најновије

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Николић иде у пензију?!

Председник Србије Томислав Николић је преломио - 31. маја подноси захтев за пензију, али то не значи да ће он рећи збогом и политици.

Томислав Николић (Фото: Синхуа)

Николић тврди да још није извагао, нити се договарао да ли ће и коју функцију добити после мандата, али једно је сигурно - пензија му не гине.
- Испунио сам све услове за пензију, једино ме још функција држи. Поднећу захтев већ 31. маја, чим ми истекне мандат. Имам 65 година и 45 година стажа, цео живот радим, изузев периода служења војног рока - изјавио је Николић. 
На питање да ли то значи да ће се повући и из политичког живота, Николић каже: "То не значи да ћу ићи у политичку пензију, засад само старосна". 
Он није хтео да открива све своје планове. 
Одлазећи председник не мора много да брине за финансије - може да рачуна на месечну пензију од најмање 104.000 динара, што је 80 одсто од његове тренутне плате од око 130.000. 
Николић ће и након истека мандата моћи да ужива у привилегијама, наравно, уколико не уговори неку политичку функцију, додаје лист. 
Он има право на канцеларију, саветника и секретара, обезбеђење, аутомобил, статус почасног председника, дипломатски пасош... 
Према закону о председнику, он шест месеци након завршетка мандата прима пуну председничку плату, а тај период може, на захтев, да се продужи на годину дана, наводи "Курир". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА