Најновије

ПРИЈАТЕЉСКИ САВЕТ: Ево шта је Расим поручио Белом!

Министар за трговину, туризам и телекомуникације и лидер СДПС Расим Љајић каже да жели да кандидат владајуће коалиције Александар Вучић победи у првом кругу, али напомиње да ће бити тешко, будући да има још десет кандидата.

Расим Љајић (Фото: sdpsrbije.rs)

- Желимо да победи у првом кругу, али биће јако тешко. Није лако освојити 50 одсто гласова у односу на свих десет кандидата, а сада постоје различите опције, први пут свака друштвена група може да нађе неку политичку опцију, имате и левицу и десницу, и грађанске и националне, и европске и проруске - приметио је Љајић.
Гостујући на Пинку, Љајић је председничког кандидата Луку Максимовића, познатијег као Белог Прелетачевића оценио као симпатичног, али је имао и један савет за њега.
- Он је симпатичан и та кампања је духовита на моменте, да сам му ПР саветовао бих му да се мање појављује у медијима, чини се да после сваког наступа ситуација мења на његову штету - рекао је Љајић.
- Шалу на страну, ово је неуспех свих странака, али много више опозиције - каже Љајић.
Говорећи о кампањи Александра Вучића, Љајић истиче да је идеја да се говори о животним темама, оцењујући то као сазревање политичке сцене.
- Идеја је да говоримо о ономе шта је председник владе урадио. Мислим да је то сазревање политичке сцене, да се говори о економији, стандарду грађана, отварању радних места, а не апстрактне политичке флоксуле - рекао је Љајић.
Каже да се у кампањи представља оно што је влада урадлиа, а на критике да председнички кандидат владајуће коалиције злоупоребљава функцију одговара:
- Ја сам толике године ту, од како је века и света, не само код нас, него свуда, онај ко је на власти представља оно што је урадио.
Додаје да људи треба да мере управо то, шта је неко урадио за њих и шта неко може да уради у наредном периоду, јер, како каже не може да се живи од онога што "прија ушима".
- То не може да се једе - рекао је Љајић.
Централна порука је да се морамо бавити животима људи, стандардом, како да се запосле, како да завршимо коридоре и да успоставимо политичку стабилности која је важна, додао је лидер СДПС.
На питање да ли зна нешто о најава да ће актуелни председник Томислав Николић ићи у пензију, Љајић је кратко одговорио:
- Знам колико и ви. Ништа - рекао је Љајић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА