Најновије

СИРИЈЦИ ПРЕРАДИЛИ ЗАСТАРЕЛО СОВЈЕТСКО ОРУЖЈЕ: Од противавионског система направили смртоносно копнено борбено возило (ФОТО)

Сиријска арапска армија наставља да поставља додатну заштиту на своја борбена возила како би смањила губитке које јој терористи наносе системима ТОВ и ручним бацачима граната. Након што су тенкови Т72 добили додатни оклоп, Сиријци сада стављају ојачања на самоходне противавионске системе "Шилка".

ППилка (Фото: Јутјуб)

Шилка је совјетско самоходно противавијонско оружје које има четири топакалибра 23мм. Како терористи у Сирији немају своју авијацију, Сиријска арапска армија користи "Шилке" за копнену борбу, а показала се прилично поуздана за уништавање возила са бомбашима самоубицама и слабије оклопљена возила терориста. Такође, користи се и за напад на пешадију.

Са "Шилки" су демонтирани радари који немају сврху у овој врсти рата, а додати су челични профили и челични ланци са куглама који треба да детонирају гранату пре удара у оклоп.

Овако модификована "Шилка" може да иде у нападе поред тенкова, а огромна количина муниције коју испаљује из своја четири топа, буквално не дозвољава терористима да подигну главу. 

Снимак уласка руских трупа у Африн који је под контролом Курда погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА