Најновије

У Грчкој отворен Представнички центар Доњецке Народне Републике!

Представнички центар Доњецке Народне Републике отворен је вечерас у Грчкој, изјавио је руководилац тог центра и активиста покрета "Спасити Донбас", новинар Андреас Зафирис.

ДНР (Фото: РИА новости)

Како је рекао, Центар се налази у Атини, а бавиће се сакупљањем хуманитарне помоћи и њеним слањем становницима Донбаса. Церемонији отварања Центра присуствовало је више десетина људи, као и мноштво новинара. "У питању је треће представништво ДНР које је отворен у земљама Европе. Овакви центри већ постоје у Чешкој и Италији. Ускоро ћемо отворити и центре у другим земљама", рекао је Зафирис. Према његовим речима, центри се не баве дипломатијом, већ ширењем информације и комуникацијом са људима и новинарима, а доприноси и развитку економске и културне сарадње са Донбасом. "Не треба заборавити да у региону Доњецка живи велика грчка комуна, која броји око 100.000 људи. Ми финансирамо грчку школу у том делу земље. Сама Грчка, нажалост, не учествује у пружању помоћи тој комуни", додао је он.
На церемонији отварања присутнима се обратио и бивши грчки министар енергетике, који је рекао да народу Донбаса, који тежи ка суверенитету и независности, жели победу, као и да је народ Грчке солидаран са народом који живи на југоистоку Украјине. Како је прошао последњи покушај офанзиве украјинских снага на јужним линијама раздвајања у Донбасу, погледајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА