Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ УПОЗОРАВА: Потребан дијалог са Русијом, а ево и зашто!

Дијалог између Русије и НАТО-а је посебно важно одржавати сада када су у јеку повећане тензије, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Јенс Столтенберг (Фото: Синхуа)

Столтенберг је то изјавио на маргинама конференције представника Међународне коалиције за борбу против терористичке организације ИД, која је недавно одржана у Вашингтону.
Он је такође подсетио да је почетком марта шеф војног комитета Алијансе Петар Павел разговарао телефоном са начелником руског Генералштаба Валеријем Герасимовом.
То је уједно био и први разговор Герасимова и Павела за последње три године, напомиње руско Министарство одбране. Столтенберг је недавно изјавио да НАТО не види Русију као пријетњу, те да не траже нови хладни рат нити конфронтацију. Подсетимо се, НАТО је своје јединици распоредио дуж руске границе, посебно балтичких земаља, некадашњих република Совјетског савеза, а према наводима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, НАТО и САД су у Европи распоредили више од 200 ваздушних атомских бомби. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА