Најновије

ШЕШЕЉ: Не смемо дозволити да напредњаци све контролишу!

Председнички кандидат Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ, обишао је шумадијски округ и приградске општине града Београда. У разговору са грађанима Шешељ је појаснио које су дужности председника Републике.

Војислав Шешељ обишао је шумадијски округ и приградске општине града Београда (Фото: Правда)

„Председник је командант војске, унапређује генерале, поставља амбасадоре, прима акредитиве страних амбасадора, даје помиловања и одликовања“ – објаснио је Шешељ и додао да је председничка функција нарочито важна због чињенице да он може да буде контролор све три гране власти: и законодавне, и извршне и судске.

Лидер радикала је истакао да је изузетно важно изабрати праву личност на функцију председника, управо да би та контрола била адекватно спроведена.

Шешељ је навео да основни принципи демократије нису сагласни са могућношћу да сва власт буде у једним рукама. Он је подсетио да је сва власт била сконцентрисана у рукама Слободана Милошевића, потом Бориса Тадића, а сада се налази у рукама Александра Вучића и Српске напредне странке.

Председнички кандидат радикала навео је да за Србију није добро да сву власт деле припадници исте странке и изразио уверење да ће се грађани одлучити за кандидата који није из њихових редова и који је спреман свакодневно да их критикује. Погледајте ОВДЕ шта је Шешељ рекао о осталим кандидатима: Њих шесторица заједно кад би били председници не би могли да контролишу Вучића! Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА