Најновије

ОВО ЈЕ ГЛАВНИ РАЗЛОГ ПОСЕТЕ: Вучић данас са Путином у Москви!

Премијер Србије Александар Вучић борави у посети Москви, где ће се данас састати са председником Русије Владимиром Путином, а у фокусу разговора биће економска сарадња две земље, али и Србије и Евроазијске уније.

Вучић данас са Путином (Фото: kremlin.ru)

То ће бити 10. сусрет Вучића и Путина, а премијер Србије је по доласку у Москву у недељу изјавио новинарима да Србија са Русијом намерава да даље поспеши економске односе и подигне ниво трговинске размене.
Истакао је да Србија жели да привуче више руских инвеститора, који не би били везани само за енергетику.
Према његовим речима, постоји неколико идеја о фабрикама машина и аутомобила, које би правиле своје погоне у Србији, а онда би са 51 одсто српских компонената могли да извозе на европско тржиште.
Вучић је указао да је разговор са руским председником од изузетног политичког, економског и сваког другог значаја за Србију, додајући да се "осећа поносно када у таквим сусретима заступа интересе свог народа". Како је казао, биће речи и о за нас веома важној теми - војно-техничкој сарадњи. Објаснио је да, ако руски председник потпише указ, за шта постоји техничка могућност, онда би било само техничко питање када би се у Србију слала војна опрема. У разговору са председником Путином Вучић ће, према ранијим најавама, предложити да до лета, најкасније јесени, Србија буде домаћин Самита Србија - Евроазијска унија, уз учешће привредника свих пет земаља чланица. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА