Најновије

ЛЕ ПЕНОВА ОШТРО: Европска унија ће умрети!

Европска унија ће нестати, упозорила је француски председнички кандидат Марин Ле Пен на скупу у Лилу, поручивши да ће настојати да Унију замени "Европом народа" која се заснива на слабијој сарадњи нација. Ле Пен је обећала да ће зашитити Француску од глобализације.

Марин Ле Пен (Фото: Синхуа)

- Европска унија ће умрети јер је људи више не желе, арогантним и хегемоним царствима је суђено да нестану- сматра Ле Пен.
Охрабрена неочекиваним избором Доналда Трампа за председника САД и одлуком Британаца да напусте ЕУ, лидерка европскептичне и антиимигрантског Националног фронта оценила је да ће француски избори бити наредни корак у, како каже, глобалној побуни народа, наводи Ројтерс.
- Дошло је време да се поразе глобалисти- рекла је Ле Пен у недељу.
Она је оптужила своје главне ривале, кандидата центра Емануела Макрона и конзервативца Франсоу Фијона за "издају" због њихових "проевропских и протржишних политика".
Ле Пен је поручила да ће настојати да Унију замени "другом Европом" коју је назвала "Европом народа", која се заснива на слабој сарадњи нација.
- То мора бити урађено на рационалан, добро припремљен начин- рекла је Ле Пен у интервјуу за лист Парижанин.
Према анализама јавног мњења, Ле Пен ће остварити добар резултат у првом кругу председничких избора 23. априла, али ће изгубити од Макрона у другом кругу 7. маја. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА