Најновије

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: У нашем је интересу да ремонт МИГ-ова...

Министар одбране Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је интерес Србије да ремонт МиГ-ова 29 буде у Србији.

Зоран Ђорђевић (фото: Министарство одбране)

- Ремонт ће бити у Србији, из више разлога. Прво, да наши људи из (ваздухопловног завода) ''Мома Станојловић'' буду присутни и да буду учесници у ремонту, а друго и због могуцности да све то преузмемо у будућности - рекао је Ђорђевић.
На питање да ли ће свих шест МиГ-ова 29 стићи ођедном, Ђорђевић је објаснио да је раније било преговора да стигну "пет плус један", али да је на последњем састанку у фебруару договорено да буде свих шест.
Гостујући на РТС-у, Ђорђевић је рекао да је интерес Србије да Војска буде најбоље опремљена, да може да заштити своју територију и грађане и истакао да планови иду у добром правцу. 
Он је навео да модернизација Војске иде добрим путем, кроз опремање ваздухоплова и ваздушне одбране.
О могућности да Србија буде центар за хеликоптере, ?Ђорђевић каже да све иде у правцу да то брзо заживи. - Прво ће то бити мали, регионални центар који би требало касније да израсте у један модеран, савремени центар за југоисточну Европу - рекао је Ђорђевић. Министар каже да "Србија граби крупним корацима" када је реч о наменској индустрији.  Говорећи о мигрантима, Ђордевић каже да је битно да се спрече илегални уласци у земљу. Он је истакао да је до сада спречено више од 20.000 илегалних улазака.  - Битно је и да евидентирамо те људе који желе да проду кроз Србију. Војска и полиција раде посао и биће спремне за све - рекао је министар. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА