Најновије

КИЈЕВ У ПОТПУНОМ РАСУЛУ: Спремају се велике смене

Зеленски више не зна шта да ради.

Украјински министар одбране Алексеј Резников могао би да буде разрешен следеће недеље, објавио је лист Украјинска правда, позивајући се на неименоване изворе.

Борба председника Владимира Зеленског против корупције подстиче спекулације да би он могао да замени Резникова након ранијих навода о корупцији у вези са набавком војних потрепштина, укључујући наводе да је министарство под његовим руководством набављало храну и униформе по надуваним ценама, пренео је Блумберг.

То се поклапа са коментарима посланика да би Резников могао да буде премештен на место амбасадора Кијева у Великој Британији.

Резников, који је раније овог месеца рекао да је "исцрпљен" од посла, негирао је оптужбе, а његов портпарол је одбио да коментарише наводе украјинског правосуђа.

ОПРЕМА НАТО-А ГОРИ КАО ШИБИЦЕ: Огромни губитци оружаних снага...

- Он (Зеленски) тачно зна да ја нисам тражио овај посао. Он тачно зна шта сам и колико радио, а ако ме позове на било који други пројекат, радо ћу пристати – рекао је Резников.

Упитан да ли ће заменити Резникова, Зеленски је рекао да ће коментарисати кадровска решења тек када „потпише одговарајуће примедбе“.

Резников је именован за министра одбране два месеца пре руске инвазије у фебруару 2022. године, а претходно је био заменик премијера.

ПРЕСЕКЛИ ИМ ПУТ! Па их Руси разнели у комаде

Извор: Сд.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА