Најновије

Вучић бесан због спомињања Шредера у негативном контексту!

Премијер Александар Вучић оштро је реаговао на критике због тога што је довео бившег канцелара Герхарда Шредера у Београд 24. марта.

Премијер Србије, Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

На примедбу дугогодишњег новинара и уредника Јакше Шћекића што је на годишњицу НАТО бомбардовања довео Шредера, Вучић је гостујући на Пинк телевизији љутито реаговао, подсетивши га том приликом да је целог живота радио за западне медије.  
- Довео сам човека који је највећи реформатор и који је само о томе говорио, али и ја сам, и други, с говорнице на обележавању тог дана пред тим истим Шредером говорио о агресији 1999 - навео је Вучић.  
Подсетио је да је он увео тај дан у списак важних датума, да је пре тога био обележаван једва с неким цветом и готово кришом, те да су неки то звали бомбардовањем, а он назвао агресијом.
"Немој они да ми држе предавање о патриотизму. А, и на критике да сам био у САД на трибини Клинтон фондације кажем да сам тамо ишао да браним интересе Србије, јер се они бране не само када је лако, већ напротив када је тешко то учинити“.
Све што можемо да радимо то и чинимо, сарађујемо и са ЕУ, са Русијом, са Кином, са свима где имамо своје интересе и сви знају да смо поуздан партнер, оценио је премијер, наводећи да нам је Кина спасла Железару, а да и сада у Смедереву људи раде и не само ту, него и у финској фабрици која запошљава 1.600 људи, а запослиће их још хиљаду. 
Како је рекао, свако има право да изнесе своје мишљење да ли је за НАТО или не, али он сматра да војну неутралност треба љубоморно да чувамо. 
- Тај сам став изнео и у Бриселу, исто и у Москви, и данас…Наша политика је да српска војска буде снажна - додао је премијер и поновио да хоћемо добру сарадњу са свима, али да војну неутралност љубоморно чувамо. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА