Најновије

ЈЕЛЕНА ЈЕ СВИРЕПО УБИЈЕНА: Ови наши певачи завршили су трагичном смрћу на врхунцу славе

У недељу 2. априла навршава се годину дана од свирепог убиства малде певачице Гранда Јелене Марјановић Крсмановић, за чијом убицом се и даље трага.

Јелена Марјановић (Фото: Јутјуб)

Српска естрадна сцена изгубила је многе своје велике певаче на трагичан начин. Брза вожња, премор и лоши услови на путевима кумовали су погибијама многих славних личности. Већина њих изгубила је живот док је одлазила или се враћала са наступа, док су други животе изгубили због љубоморе, дроге...
Певачица Силвана Арменулић, која је почетком седамдесетих година прошлог века жарила и палила југословенском народњачком сценом, погинула је 1976. код Колара, у директном судару свог аутомобила с камионом. Имала је свега 37 година.

Десет година касније, слична судбина задесила је и сарајевске рокере, гитаристу Дражена Рича и басисту Аљошу Буху, који су тек осетили мирис славе после успеха деби албума њихове групе „Црвена јабука“. Кренули су из Сарајева у Мостар на још један успешан концерт, али се и њима на друму испречио камион.

У стравичној несрећи 1999. живот је  изгубио Небојша Савељић (28), члан „Монтенигерса“. На путу између Цетиња и Подгорице, возач „пасата“, у коме се налазио и Небојша, превеликом брзином се закуцао у стену.

Смрт на друму по свему судећи била је суђена и човеку који је „запалио“ Балкан, Тошету Проеском. У 26. години живота успео је да се попне на естрадној лествици више него многи његови вршњаци, али и старије колеге. Погинуо је 2007. недалеко од Нове Градишке, крећући на гостовање у емисији Хрватске телевизије, пошто је његов аутомобил „фолксваген туарег“ ударио у приколицу камиона који се кретао у супротном смеру. Тоше је у том тренутку спавао на месту сувозача.

На аутопуту Београд-Нови Сад погинуо је познати певач народне музике Божа Николић Бидаи. Надомак Новог Сада, његов „голф 3“ налетео је на џип „гранд чироки“ и изазвао директан судар. Обојица возача остала су на месту мртва.

Дарко Радовановић погинуо је у 35. години, а са њим је настадао и његов менаџер Александар Милошевић на Остружничком мосту док су путовали на наступ. Био је ожењен Мајом, с којом има ћерку Лару.

Љубиша Стојановић Луис погинуо је у 59. у саобраћајној несрећи пре шест година на магистралном путу између Бачке Тополе и Новог Сада, код насеља Фекетић. Како је тада саопштила полиција, до несреће је дошло тако што је Луис, који је возио „крајслер“ београдских регистарских ознака, прешао у супротну коловозну траку и сударио се с „фордом“ мађарских регистарских ознака који је долазио из супротног правца. Том приликом је погинуо и возач форда, а повређено шесторо особа.

Крајем осамдесетих и почетком деведесетих година започела је црна серија естрадних саобраћајки. Млади певач Ипче Ахмедовски, рођени брат Јашара Ахмедовског, погинуо је 1994. у Шопићу крај Лазаревца, на Ибарској магистрали, која је однела више живота него омањи рат. Возећи “мерцедес” брзином од 140 километара на сат закуцао се у шлепер. Ипче је на месту остао мртав.

Тада веома познати југословенски певач народне музике Хашим Кучук Хоки (56) настрадао је у саобраћајној несрећи која се догодила 2002. године на путу Суботица-Београд. Остаће упамћен по хиту “Пијем да је заборавим“.

U sobraćajnim nesrećama okončale su život harmonikašu Draganu Mirkoviću Mirijevcu, muzičkom uredniku Marjanu Karanu, menadžeru Slobi Stojiljkoviću Debelom, pevaču Srećku Jovoviću i Boži Nikoliću.
Rođa Raičević, muzičar rodom iz Nikšića na svoje poslednje putovanje otišao je tiho, u 44. godini, a umro je od prekomerne doze metanfetamina  u jednom stanu u ulici 27. marta u Beogradu 2001. godine.

Седам година је навршено од смрти Ксеније Пајчин, коју је на свиреп начин убио њен дечко, манекен Филип Каписода, а онда извршио самоубиство.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА