Најновије

ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА: Ево колико нас је гласало и када ће први резултати

Бирачка места у Србији, на којима су грађани гласали за председника Републике, затворена су вечерас у 20 сати.

Избори 2017 (Фото: ЈуТјуб, public)

Према подацима Ипсос-а, на изборима је до 19 сати гласало 49,8 одсто бирача, што је пад чак и у односу на прошлогодишње парламентарне изборе, када је гласало 51,6 одсто гласача. Према наводима из ЦеСИД-а, ово најмања излазност од 2012. године, али, како додају, ово су и избори са најмање пријављених нерегуларности током гласања.
Програмски директор ЦЕСИД-а Ђорђе Вуковић је истакао да је нешто нижа излазност, али да се дешава да се у вечерњим сатима поовећа излазност. Према његовим речима, овај тренд ипак говори да вероватно нећемо ићи ка горњој граници од пројектованих четири милиона бирача, већ пре да ће на изборе изаћи око 3,5 милиона бирача.
Представници свих организација, укључујући невладине, које имају посматраче на бирачким местима сагласили су се да су избори протекли у складу са изборним процедурама, односно да није било значајнијих неправилности.
Како је најавио председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић, први прелиминарни резултати очекују око 22 часа, а коначни извештај о евентуалним неправилностима очекује се након затварања бирачких места.
На председничким изборима учествује 11 кандидата,по редоследу на гласачком листићу: Саша Јанковић, Вук Јеремић, Мирослав Паровић, Саша Радуловић, Лука Максимовић, Александар Вучић, Бошко Обрадовић, Војислав Шешељ, Александар Поповић, Милан Стаматовић и Ненад Чанак. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА