Најновије

Испод Москве пронађена тајна шпијунска соба (ВИДЕО)

За недавно пронађену тајну шпијунску собу испод земље коју археолози у Москви вредно истражују, претпоставља се да је изградила мајка руског цара Ивана Грозног.

Oткриће (Фото: Јутјуб)

Експерти ће након подробног испитивања одлучити да ли ће собу да отворе за јавност и посетиоце.
Изграђена је испод великог зида који је својевремено био направљен како би се Руси заштитили од татарских и пољских напада у 16. веку. Верује се да је зид имао "звучни ефекат" који је дозвољавао Русима да лако чују непријатеље са друге стране.
Собу су случајно пронашли грађевинари у центру града, током припреме терена за изградњу, а археолози 150 различитих артефаката који датирају од 16. до 19. века.
Верује се да је соба последњи пут употребљавана у шпијунске сврхе током 17. века кад су постојали сукоби са Пољацима, а током времена мира је коришћена за складиштење хране.
- Већина пронађених артефаката потиче из 18. и 19. века, попут делова керамичких ћупова, чинија, пехара, шоља, затим разни гвоздени ножеви, бакарни новчићи итд - навео је други археолог, који је такође учествовао у истраживању новооткривене собе. Веровали или не, али ове државе ће вам платити да се доселите код њих. Сазнајте ОВДЕ и које.
Извор: Блиц/Дејли Мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА