Најновије

НОВАК ЈЕ У СВАЂИ САМ СА СОБОМ: Обрадовић проговорио о сукобу са Ђоковићем!

Ђоковић има конфликт пре свега са самим собом, а ја сам се нашао у средини тога јер сам свесно изазвао сукоб с њим да бих га пробудио, каже Богдан Обрадовић.

Некада обеднички тим: Ђоковић и Обрадовић (Фото: Синхуа)

Бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије је у интервјуу за шпански спортски лист "Ас" потврдио да је имао сукоб са Ђоковићем. Обрадовић је такође истакао да би за Ђоковића учинио све и да је намерно ушао у конфликт с њим, пре свега зато што је променио начин исхране. Новак је пре две године избацио месо са јеловника и прешао на веганску исхрану, што значи да једе само храну биљног порекла, и то некувану.

Лоше теорије

Обрадовић мисли да је управо то разлог Нолетових слабијих резултата у последње време. Наш ас је од прошлогодишњег Ролан Гароса изгубио више од 8.000 бодова и пао на друго место АТП листе. - Имао сам више пута проблем са Новаком због његовог начина исхране. Он је сјајан момак, међутим, допушта да га воде различите теорије, које су лоше по њега. Ако Фелпс ужива док једе у кући своје баке, и после обори светски рекорд, шта је онда проблем - казао је Обрадовић и додао: - Ђоковић има конфликт са самим собом, а не са мном. То сам недавно рекао и Тонију Надалу кад ме је питао. Ја сам се само нашао у средини свега тога. Новак зна да сам ја из дубине душе уз њега и да бих урадио све што је најбоље по њега. Много га волим, али увек ћу му рећи оно што мислим. Чак сам и изазвао сукоб са Новаком јер желим да га пробудим. Сад ћемо да видимо реакцију. Осим што је променио исхрану, други тенисер света је почео и да медитира, а Обрадовић сматра да је то све негативно утицало на српског аса. - Новак је прошле године смањио број тренинга, различито се хранио, више времена проводио у медитацијама него на тренингу. Одрекао се нормалних рутина. У тенису, када промените рекет, промени вам се и игра. Замислите шта се догађа када промените приступ. Раније је викао, али сада има партија у којима не показује никакве емоције. Не преноси такмичарску енергију коју има. Као да му је неко однео енергију, али не знам где - објаснио је Обрадовић.

Користи изговоре

Ђоковић је у више наврата истицао да му прво место на АТП листи није више приоритет и да му је сад важнија породица. Обрадовић сматра да су то само изговори. - Нешто је прошло кроз његову главу. Требало би да пронађе равнотежу. Федерер има четворо деце, али максимално игра. Новак је сишао са трофејног пута и изгубио се у шуми - закључио је Обрадовић.

Имаз није крив

Обрадовић сматра и да гуру Пепе Имаз, који ради са Новаком у последњих годину дана, није главни кривац за пад нашег аса. - Одавно знам за Имаза. На једном челинџеру у Сеговији сам тренирао неке момке које је напустио. Рекао је да више новца може да заради психолошким тренинзима. Тачно је да треба припремити и ум, али после треба и ударити милионе лоптица на тренинзима. Немам ништа против његовог рада, али за Новака је сада круцијално да не смањује количину тренинга, нити да мења начин исхране - истакао је Обрадовић.

Ноле поново једе месо?

Шпанци су у интервјуу са Обрадовићем објавили и да је бивши селектор Србије рекао како Новак поново једе месо. Тениски стручњак је, међутим, демантовао да је тако нешто рекао. Како је касније објаснио, он је хтео само да каже да би за Новака било добро да поново почне да једе месо. - Нисам видео тај интервју, али то је мало извучено из контекста. Ја сам само хтео да кажем да би Новак требало да се храни као што се и раније хранио док је био најбољи на свету. Он је наш најбољи тенисер, познајем га много година и само му желим све најбоље. А то шта он сад једе или не једе ја не знам - изјавио је Обрадовић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА