Најновије

ОВО ЈЕ СИМБОЛ ДЕМОНСТРАЦИЈА ПРОТИВ ВУЧИЋА: Нећете веровати ко га је смислио (ВИДЕО)

Заштитни знак демонстрација које трају у више градова у Србији против режима Александра Вучића је прецртани круг у коме се налази силуета српског премијера са карактеристичним положајем руку. Овај симбол који би се могао упоредити са саобраћајним знаком који говори "забрањен Вучић" може се видети на свим скуповима од Новог Сада, до Панчева, Београд, Чачка и Ниша.

Симбол протеста (Фото: Јутјуб)

Оно што демонстранти који га носе вероватно не знају, да је аутор овог симбола лидер Образа Младен Обрадовић а да је тај симбол први пут коришћен на скупу "Протест против издаје и понижења" који је организован 6. октобра 2015. године. Погледајте снимак са скупа када је симбол први пут коришћен: Обрадовић, који се иначе професионално бави графичким дизајном, испричао је за Правду како је тај симбол настао.  - Моја основна идеја била је да се направи лако препознатљиво решење које ће на први поглед моћи да пошаље јасну поруку. Силуета Вучића са његовим чувеним спојеним прстима је нешто што истовремено изазива смех али и указује на опасност. Црна боја силуете симболише мрак у коме се Србија данас налази - каже он. Обрадовић је прокоментарисао и спекулације да иза протеста стоје западне службе и Сорош. - Најопаснији агентзапада и највећи сорошевац у Србији је Александар Вучић. Вучић је починио издају Косова и Метохије потписивањем Бриселског споразума, склапа споразуме са НАТО, организује геј параде а подржава га и Соња Лихт која је директор Сорошевог фонда у Србији. Због свега тога не мислим да иза протеста против Вучића стоје западне службе и Сорош. Народно незадовољство је очигледно и оправдано  - објашњава Обрадовић.

Лидер Образа каже да ипак треба бити опрезан јер и Вучићеви идеолошки истомишљеници покушавају да се замаскирају иза борбе против њега.  - Забринут сам због тога што на теми борбе против диктатуре сада паразитирају Вучићеви идеолошки истомишљеници из редова тзв. либерално-грађанске  опције који би исто као и Вучић Србију увели у ЕУ и НАТО и одрекли се Косова, Републике Српске и Црне Горе - рекао је он. Обрадовић је додао да нема ништа против што је симбол који направио користи на протесту. - Не смета ми ако тај симбол користе обични грађани који су против Вучића а патриотски су опредељени а таквих је у Србији много - закључује он. Како је изгледао јучерашњи протест против Вучића погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА