Најновије

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА НОВЕ РАТНЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Трамп известио Конгрес о својим намерама у Сирији!

У писму послатом у суботу 8. априла, Трамп је, користећи добро познат речник својих претходника, објаснио да је напад на базу Шајрат извршен како би се спречила "хуманитарна катастрофа".

трамп зајахао америчку ратну машинерију (Фото: Синхуа, Правда)

Амерички председник Доналд Трамп послао је писмо Конгресу САД-а у ком је обавестио законодавно тело о ракетном нападу на војни аеродром Сиријске арапске армије и намерама о даљим акцијама које ће та земља извршити у скалду са својим националним интересима, саопштено је из Беле куће. "Обавештајне службе Сједињених Држава имају сазнања да су јединице које врше своје операције са овог аеродрома одговорне за напад хемијским оружјем на сиријске цивиле на југу покрајине Идлиб, који се догодио 4. априла", написао је Трамп. 
"Наредио сам овај напад како бих умањио способност сиријске војске да извршава нападе хемијским оружјем и да бих одвратио сиријски режим од употребе забрањеног хемијског наоружања, доприносећи тиме стабилности у региону и спречавању погоршања садашње хуманитарне катастрофе у региону", наводи Трамп у маниру идентичном својим претходницима. 
Амерички председник у писму Конгресу навео је и да ће САД предузети и додатне мере како би одбраниле своје виталне националне и спољнополитичке интересе. Да подсетимо, Сједињене Државе извршиле су напад на сиријску авио-базу Шајрат, пре него што је истрага специјалног тела УН-а и започела, пожуривши да кривицу свале на сиријског председника Башара ал Асада. У нападу је настрадало 14 људи, међу којима је било и четворо деце из оближњег села на које је пала једна "залутала" америчка крстарећа ракета. Какве је реакције једнострани потез америчког председника изазвао у јавности широм света и зашто сада многи, и на истоку и на западу, тврде да је Трамп на коленима пред правим господарима Америке, прочитајте ОВДЕ.  Данас је опаљен и "први метак" од стране САА према америчким снагама у Сирији, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. А овако је Трамп говорио пре него што је постао председник САД-а: "Шта ћемо добити бомбардовањем Сирије осим већих дугова и могућег дугорочног конфликта? Обами је потребно одобрење Конгреса", написао је Трамп критикујући тада намеру Барака Обаме да покрене војну перацију против сиријског председника Башара ал Асада. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА