Најновије

Вучић: Неки људи не могу да се помире са поразом

Премијер Александар Вучић изјавио је у Смедеревској Паланци да проблем са стабилношћу Србије не постоји и поручио да поштује свакога ко протестује ако то чини на миран начин.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Људи не треба да брину, а знам да би неки нешто другачије да ураде, да нешто предузму, навео је он. „Нема потребе, све је мирно. Србија је демократска земља, свако има право да се изражава како хоће”, рекао је Вучић одговарајући на питање има ли опасности за стабилност земље због протеста који се ових дана одвијају у неким градовима.
Додао је, међутим, да је поносан што је добио убедљиво највећи број гласова у првом кругу и то у много година уназад на изборима, „јер су и поред мржње коју су неки генерисали људи испоштовали рад”. „Са тим ћу да наставим”, рекао је и додао да други имају право да вичу, да раде шта хоће. „Ја поштујем свакога ко протестује, ако то чини на миран начин, има на то право и то доноси добру слику о Србији на сваки начин”, додао је. Како је рекао, битно је да је то мирно и да не угрожава права других, али, додао је, већина мора да поштује право мањине. „Наше је да им пружимо прилику да искажу све своје ставове”, истакао је Вучић, преноси Танјуг.
Упитан да коментарише чињеницу да су избори донели победника, а да сада мањина хоће то да промени, рекао да он то није чуо. „Па нисам баш чуо да то траже. Али неки људи не могу увек да се помире са поразом, неко то научи, а неко не”, прокоментарисао је. Да ли ће бити ванредних парламентарних избора било је још једно питање новинара, на шта је премијер и изабрани председник рекао да о тим стварима не би ни говорио. На опаску значи ли то да је пласирана лаж на ту тему, одговорио је: „Нисам рекао ни да је лаж ни истина, већ да не бих говорио о томе”.
Вучић је поновио је да функцију председника неће обављати из објекта на Андрићевом венцу, већ да ће то чинити „на више бирократском месту”. Вучић је рекао да је размишљао да му се канцеларија налази у Палати Србија, али да је питање да ли ће за то постојати могућности. Он је додао да жели да канцеларија председника буде измештена, али да не зна да ли ће то бити одмах по ступању на дужност или за шест месеци. „Мени не треба ни свила ни кадифа. Потребна ми је канцеларија и неколико канцеларија за тим са којим радим”, рекао је Вучић.

Скот: Протести фасцинантни и занимљиви

Амбасадор САД Кајл Скот  је за Радио Слободна Европа изјавио да је влада добро реаговала на ове протесте, наводећи и да су они одраз незадовољства стањем демократије у Србији. Скот је рекао да је био изненађен протестима и да је у питању „фасцинантан и занимљив”, на крају, и „здрав феномен”. Како је навео, било је такође „занимљиво посматрати спонтани карактер ових протеста, који, како изгледа, нити имају лидере, нити показују било какву специфичну десну или леву оријентацију, већ само стварно незадовољство стањем демократије у Србији”. Скот је додао да је Вучић „користио и своју актуелну функцију, као и снагу своје партијске организације, како би доминирао у кампањи”. Због свега тога, није изненађен Вучићевом победом, оцењујући да „тај резултат рефлектује вољу грађана Србије, који су се определили за континуитет”.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА