Најновије

НОВИ ПРОГЛАС ОРГАНИЗАТОРА ДЕМОНСТРАЦИЈА: Ево шта поручују Вучићу, а шта учесницима протеста

- Протест се одржава у 18 сати испред Скупштине. Неће бити једини јер нећемо ништа решити једним протестом. Не стајемо док се наш глас не буде чуо довољно гласно, док нас не чује цела Србија, док не надјачамо тишину медија! Дођите и подржите своје мишљење, и борите се за своју будућност! Понесите пиштаљке, транспаренте, мегафоне и осталу опрему за протест - поручују организатори протеста путем Фејсбук странице "Против диктатуре".
Они су упутили препоруке свим учесницима протеста које називају "студентским протестима".
"Наш протест је достојанствен и ненасилан. Ми смо ти који користимо Уставом гарантована права. Немојте са собом носити било какве предмете који могу да послуже за гађање полиције и институција поред којих пролазимо, који могу да изазову било какве повреде; Полицајци нам нису ништа криви. Немојте их гађати, омаловажавати и псовати. То су наши суграђани, исто тако огорчени на битанге из владајућих класе. Покажите им да смо на истој страни. Уколико дође до масовне полицијске интервенције, останите мирни, немојте узвраћати на силу силом. Довољно је да сви седнемо - поручују они. Посебно упозорење издато је због могућих "провокатора".
- Могућа је појава провокатора. Те особе ће без повода покушати да изазову инцидент, како би протест постао насилан. Ако приметите такве особе, сумњиве предмете, необично понашање одмах пријавите или студентским координаторима који су ту негде око вас или полицији. Могућ је и сусрет са симпатизерима владајућих странака. Не наседајте на провокације. Бољи смо од њих; Спомен-пано са косовским жртвама немојте дирати. Никако га немојте цепати или уништавати. Уколико приметите да то неко ради, одмах га пријавите. Ми смо се окупили другим поводом, имамо друге идеје и циљеве. Косовско страдање је и наше. Ми то поштујемо;  Уколико некоме у маси позли или се повреди, одмах ту особу извуците на отворено ради пружања неопходне помоћи;  У току шетње увек водите рачуна о саобраћају и возилима која пролазе поред нас. Ако наиђете на нервозне возаче, немојте лупати по колима или улазити у расправе; Уколико вам прилазе новинари, љубазно им одговорите на сва питања. Ми немамо шта да кријемо - каже се у саопштењу. Они су поручили да режим на све начине покушава да их заплаши и онемогући слбодно изражавање "бунта против тираније и диктатуре". - Победа је наша, до слободе! - поручују организатори протеста. Шта је узрок пада војног авиона код Шапца сазнајте ОВДЕ. Колико је" потенцијално гласова украо Вучић" према тврдњама Саше Јанковића сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА