Најновије

ВУЧИЋ ЉУТ: РИК пред камерама да отвори џакове!

Премијер Александар Вучић позвао је РИК да јавно отвори џакове са изборних места, за која Саша Јанковић оспорава број пребројаних гласова.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- То је ноторна глупост - рекао је на питање новинара како коментарише оптужбе Јанковића да је "покрадено 319.000 гласова", и подсетио да је унапред упозоравао шта ће да се деси.
- Ништа никада нисам украо, потпуно сам миран и знам колико смо убедљиво победили - рекао је Вучић. 
Вучић је рекао да неки политичари знају да су сами лопови, па мисле да и други краду као они. 
Како је рекао, замолиће РИК, односно чланове СНС у Комисији, да отворе џакове са бирачких места 27 и 85, која Јанковић помиње и да јавно, пред новинарима и камерама преброје гласове. 
На питање како коментарише Јанковићеву тврдњу о више од 300.000 покрадених гласова, до које је дошао на основу два бирачка места, рекао да је "математичка рачуница којом су дошли до тог броја смешнија и од онога што је својевремено радио Радуловић. 
- Има политичара који изгубе и пруже руку, али и оних који се неодговорно понашају и за које је и пре избора проценио да ће насиљем реаговати на лоше резултате - приметио је. 
Једино, међутим, што не може то је насиље и то никоме нећемо дозволити, каже. 
Вучић је подсетио да је прво било речи о 800.000 "украдених гласова", односно тврдило се и да су то гласови преминулих, уз опаску да су то "мртви устали из гроба па гласали" а да се сада са тог броја спало на 300.000. 
Како је рекао, неки полазе од себе и ти политичари знају да су лопови, а неки чезну да примају плату од 3.500 евра и мисле да и други раде оно што они раде. 
Нема проблем с тим што људи излазе на улице и изражавају своје незадовољство из разних разлога, али је, истиче, битно да све буде мирно и демократски. 
Неки су мислили да изазову сукобе, да ће сада "диктарорски режим" да изведе полицајце и да се деси свашта, а нигде полицајаца нема. 
- Оно што су они желели кордони били су сукоби, трикови из уџбеника, да дају цвет полицајцима, да примене патетичне трикове који су рпимењивани у многим земљама. Ми смо склонили полицију и војску да могу да раде шта хоће, колико хоће, једино што не може јесте насиље - поручио је Вучић. 
- Мислим да је ово прави празник демократије - назначио је Вуцичх и поручио да свако може где хоће, испред скупштине, владе, и кад год хоће да искаже своје незадовољство и да је то све у реду све док је мирно и док се не угрожава уставни поредак земље. 
Јуче је било 8.400 људи, који су протествовали испред Владе, највише их је у једном моменту било 9.550 док их је испред Палате Србија било 5.700, прецизирао је Вучић и навео да су то праве цифре и да је у сваком случају то велики број. 
Додао је да све те људе поштује и да их разуме и да има осећај да они нису увек разумели њега, али ни он њих и да треба да отворе дијалог и разговарају. 
Он је иронично рекао и да ће предложити закон да је победник онај ко има мање од 45 одсто у односу на победника избора, а премијер директно да постане онај ко има 50 одсто мање гласова од првопласираног и да тако више никаквог проблема нема. 
Премијер је поручио да ће изборна воља грађана бити поштована и да ниједног секунда неће бити угрожена. 
Како је рекао, други су имали двоструко више конторолора него они, чак и на КиМ, да је било свега 42 приговора од којих је осам уважених и то због ситних неправилности и додао се овакве ствари раде када не могу да се добију гласови на програмима, па се онда служи свим и свачим. Оптужбе Саше Јанковића за изборну крађу погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА