Најновије

ДОДИК: Нека пропадне Агрокор! Хрвати су урушили регионално тржиште!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га није брига за опстанак хрватског Агрокора, те да је "њихово спекулантско деловање на тржишту у региону довело до оваквог стања".

Милорад Додик (Фото: Синхуа)

- Немам разлог да се залажем да остане систем Агрокора и први ћу од политичара рећи баш ме брига за Агрокор. Њихов систем је био нереалан, економски неодржив и усмерен на дестабилизацију тржишта, рекао је Додик новинарима у Бањалуци. РС неће, како каже, бити сервилна према захтевима из Хрватске, ако буду долазили у вези са ситуацијом с Агрокором, јер је та држава знала да тај концепт није одржив, али је допустила ширење те фирме. Додик сматра и да је још нејасно шта ће Хрватска предузети када су у питању финансијски проблеми у Агрокору, али да је за РС важно да њени добављачи буду сигурни са становишта пласмана и да из фирми у РС-у, а које су у систему хрватског концерна, не дође до одлива капитала. Неће помоћи, каже, брзе одлуке, нити ће РС бити колатерална штета. Наводи и да ће РС, ако буде потребно, у случају Агрокора учинити све оно што је урадила у зворничкој Алумини и још неким другим предузећима да заштити своја права и имовину тих предузећа.
- Ми овде треба да осигурамо стабилност и у томе имамо искуство као када се то радило с Алумином, да заштитимо предузећа која су овде, а таква сматрамо сва регистрована предузећа, под било којим именом, па и Конзум, који егзистирају на подручју РС-а, рекао је Додик, пренели су бањалучки медији. Председник српске је навео и да руководство РС-а ради на томе да се осмисле мере које се могу предузети у овој ситуацији, а да је хрватски концерн дужан да се објашњења, јер је "њихово спекулантско деловање на тржишту у региону довело до оваквог стања". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА