Најновије

КОЛАПС У НАЈАВИ: Избегните гужву за Васкрс, не путујте у петак и недељу

Кад Ускрс православцима и католицима падне у исти дан настаје хаос на путевима, јер се очекује и повећан број путника на путевима и границама.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

КОЛАПС У НАЈАВИ: Избегните гужву за Васкрс, не путујте у петак и недељу- Упркос томе што су током викенда суспендоване појачане контроле на границама Шенгена, гужве неће моћи у потпуности да се избегну, јер ће на пут истовремено кренути и наши, али и страни држављани на привременом раду у иностранству - наводи се у саопштењу Управе царина Србије.
Ипак, кажу и да ипак не очекују колапс саобраћаја на прелазима, јер ће царинска служба појачати смене на свим прелазима.
Саветује се возачима да се пре пута информишу о оптерећењу граничних прелаза преко којих желе да путују и да, по потреби, користе алтернативне прелазе. С обзиром да наши грађани који живе и раде у иностранству, за празнике обично доносе поклоне родбини и пријатељима у земљи, подсећају да држављани Србије имају повластицу за унос робе у вредности до 100 евра у динарској противредности. 
- Са собом можете носити и робу вреднију од наведеног лимита, али онда та роба подлеже наплати дажбина. На прелазу морају да пријаве уколико носе више од 10.000 евра, у било којој валути, јер у супротном ризикују да им новац буде привремено одузет, и да против њих буде покренут прекршајни поступак.
Препоруке пре путовања
Препорука је да се помери време поласка и избегне шпиц, дан раније или касније, да се возило технички прегледа, обавезно кочнице и мотор. На пут кренути одморан, наспаван, без алкохола у крви или осталих недозвољених супстанци, концентрисано на саобраћајне прописе и прилагођавање условима на путу. Будући да на границама може бити вишесатног чекања, потребно је да обезбедите довољно воде и хране. 
Погледајте ОВДЕ шта је амерички часопис "Вог" написао о Београду! Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА