Најновије

Одржан интернационални дебатни турнир "ПЕП IV 2017"

У периоду од 7. до 9. априла 2017. године одржан је пети по реду интернационални турнир Дебатног клуба Високе школе за пословну економију и предузетништво „ПЕП IV 2017“.

Интернационални дебатни турнир (Фото: ВШ ПЕП)

Турнир је угостио преко 100 дебатера из 15 земаља, а победу су однели представници Бечког универзитета Мири Мунтеан и Марк Етзел, док је за најбољег говорника проглашен Ђорђе Јовићевић алумниста Факултета политичких наука из Београда.

Током два дана дебатери из свих крајева света имали су прилику да размене мишљења о различитим битним питањима попут економске политике Републике Србије, борби против нарко картела у Мексику, независности Републике Српске и слично. Учешће су узели студенти из Аустрије, Америке, Русије, Енглеске, Израела, Немачке, Швајцарске, Казахстана, Белорусије, Грчке, Хрватске, Мађарске, Румуније, Бугарске и Србије.

У полуфинале пласирали су се три тима из Беча, два тима из Београда, један тим из Сент Галена,  један тим из Америке и један тим из Мађарске. У финалу су се нашла два тима из Беча, један тим из Мађарске и један тим из Сент Галена. У почетничкој категорији победу су однели студенти Америчког Колеџа из Атине.

Овај турнир обележио је 5 година од оснивања дебатног клуба Високе школе за пословну економију и предузетништво. Дебатни клуб је део академске дебатне мреже Отворена комуникација која се бави ширењем културе дијалога и критичког размишљања од 1997. године. 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА