Најновије

ШОКАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ЛЕКАРА: Од оралног секса можете да добијете рак!

Лекари тврде да је могуће добити рак од оралног секса!

Илустрација (Фото: flickr.com)

Рак главе и врата један је од најчешћих карцинома, али се за њега слабије зна. Његовом развоју доприносе конзумација алкохола и цигарета, али и може га проузроковати и орални секс.
Тачније, може га узроковати ХПВ инфекција која се може пренети у усну шупљину и ждрело и поступно развити у карцином. Парадокс лежи у томе што је овај рак најлакше дијагностификовати и то пуким прегледом усне шупљине.
Рак главе и врата један је од најучесталијих типова рака у Европи и свету. Процењује се да је број оболелих од карцинома главе и врата у Европи око 140.000 годишње (што не укључује карциноме коже),а с више од 65.000 смрти на годишњем нивоу.
Рак главе и врата развија се у слузници горњег пробавног и дисајног тракта, који укључује уснице, усну шупљину, ждрело, гркљан и синусе.
Симптоми рака главе и врата зависе од локализације примарног тумора и често су неспецифични због чега их оболели неретко занемарују. На његов развој утичу конзумација алкохола, пушење и орални секс. Наиме због ХПВ вируса, који се може пренети у усну шупљину и ждрело, поступно може доћи до развоја овог карцинома у том подручју. Доктори оштро упозорили: Никад немојте да пијете бруфен, нарочито ако имате више од 40 година!Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА