Најновије

ВОЛИТЕ ЛИ СВОЈУ ЗЕМЉУ? Погледајте како можете да је "усвојите"

Сада постоји јединствен начин да изразите љубав према нашој планети - можете да "усвојите" један њен део. НАСА је испарцелисала Земљу на 64.000 делова и сваки од њих понудила на "усвајање" преко свог сајта.

Није све тако црно на нашој планети (Фото: Pixabay)

На овај шаљиви начин америчка Национална свемирска агенција жели да обележи Дан планете Земље који се прославља 22. априла. Уколико одлучите да учествујете у овој занимљивој акцији, можете "усвојити" део на ком се налази нека од знаменитости или пак заузмете квадрате усред Пацифика. 
Када их "усвојите", НАСА ће вам дати научне податке о њима, а можете да их додатно истражујете на посебној интерактивној мапи. 
Дабоме, о томе можете да се "похвалите" и на друштвеним мрежама, јер ће НАСА сваком усвојитељу поклонити сертификат. Кад свих 64.000 парцела буде "удомљено", одабир ће почети испочетка, како би свако имао прилику да се сматра "усвојитељем" наше вољене планете. 
Из Свемирске агенције се надају да ће на овај начин подићи свест о значају очувања чак и оних делова света, које просечан становник Земље можда никада неће видети. Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА