Најновије

Трифуновић: Вучића плаши то што не знају ко је глава протеста (ВИДЕО)

Глумац Бранислав Трифуновић каже да је у почетку био изненађен свакодневним одржавањем протеста јер није очекивао да постоји та врста енергије.

Бранислав Трифуновић (Фото: Јутјуб)

"Мислио сам да је то последњих година убијено, да је народ убијен у појам, поготово млади. Надам се да ти млади људи представљају грађанску свест", изјавио је Трифуновић. Према његовом мишљењу, последњих дана неки политичари из владајућих странака упорно покушавају да "нађу главу не би ли лакше разбили све то".
"Највише их нервира што те главе нема, што је та глава једна колико год да људи има на улици. Ово је протест против свега што систем носи, тим људима је прекипело и схватили да више овако не може", каже Трифуновић. Каже да је лично био на протесту у Новом Саду и два пута у Београду, али подсећа да се "политички ангажовао".
"Јер сам гласно подржао једног човека на изборима. Чини ми се понекад да, иако ми је срце тамо, да би 'упрљао' митинг ако би се појавио", сматра он.
"Дежурни пси лају" Говорећи о односу власти према протестима, Трифуновић каже да крећу спиновања и да "дежурни пси који морају да лају" покушавају да понизе те људе.
"То је речник на који смо навикли јер то раде две и по деценије. Мислим да их плаши то што не знају ко је. Не могу бирачком телу да објасне да је пуно људи који су незадовољни, да их убеде да су они једини који раде праву ствар. Добар део те већине је лоше информисан и због тога владају толико година", сматра Трифуновић. Одговарајући на питање о приказивању фотографија појединих учесника протеста, Трифуновић сматра да је реч о покушају застрашивања.
"Да вам опет кажу да вас ми сви гледамо, да пазите шта радите, ко су вам деца и тако даље. Мислим да су то методе Државне безбедности, методе које су 'палиле годинама'. Страх је добар господар за њих, врло добро владају страхом", каже он. Говорећи о могућности да опозиција и власт "украду схоw" младим људима који протестују, Трифуновић се нада да то неће бити случај.
"Надам се да нису глупи да преузимају протесте. Не би ме изненадило да неки покушају да се инфилтрирају, али се надам да су научили лекцију и схватили да је ово делимично протест и против њих који су све ово дозвољавали годинама и што нису мењали неке ствари на време. Не верујем да би били добродошли", сматра Трифуновић. "Колико год да их има, та врста оживљавања и показивања шта мисле је добар знак за оздрављење земље и да нећемо дозволити у будућем процесу да направимо исте грешке", каже Трифуновић и додаје да ништа не може да га обесхрабри да каже шта мисли и да му је то можда и дужност, као лицу које препознају на улици. Како је водитељ Иван ивановић реаговао на загрљај Александра Вучића и Небојше Стефановића погледајте ОВДЕ. Које системе би Русија могла да пошаље Асаду сазнајте ОВДЕ. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА