Најновије

КИНА: Рат са Корејом све ближи, али победника неће бити

Пекинг - Министар спољних послова Кине каже да би сукоб са Северном Корејом могао да избије "сваког тренутка", упозоривши да не би било победника ни у каквом рату.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Министар Ванг Ји се оштрим речима обратио јавности, на конференцији за штампу са својим француским колегом Жан-Марком Ероом, након што је председник САД Доналд Трамп рекао да ће "проблем" Северне Кореје "бити решен".
Ванг додаје да је у последње време приметио раст тензија САД и Кине са једне стране и Северне Кореје са друге стране, преносе светске агенције
"Уколико рат избије, резултат је ситуација у којој сви губе и не може постојати победник", рекао је Ванг на конференцији. 
Он додаје да страна која изазове конфликт "мора да преузме историјску одговорност и плати одговарајућу цену". 
Ванг каже да је једино решење дијалог и да је неопходно спречити да ситуација у Северној Кореји крене неповратним током. 
Све је већа забринутост у свету због могућности да Северна Кореја ускоро спроведе шести нуклеарни тест или нову ракетну пробу, упркос санкцијама Уједињених нација и упозорењима САД да је њихова политика стратешког чекања готова, јављају агенције. 
Саветник за спољну политику Беле куће рекао је да САД разматра војне опције као одговор на програме наоружања Северне Кореје, рекавши да уколико се понови још један тест, неће бити питања "ако", већ "када". 
Постоје извештаји о активности на месту за тестирање нуклеарног наоружања у Северној Кореји уочи 105. рођендана оснивача те државе Ким Ил-Сунга. Сазнајте ОВДЕ и зашто се Руси смеју Американцима ових дана.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА