Најновије

КРЕМЉ: Сви да се уздрже од провокативних акција око Северне Кореје

Москва – Кремљ је данас саопштио да предност даје дипломатско решавање свих криза, укључујући и ону на Корејском полуострву, услед растућих тензија између Вашингтона и Пјонгјанга у вези нуклеарног програма Северне Кореје.

Kремљ (Фото: Kremlin.ru)

„Позивамо све земље да се уздрже од свих потеза који би могли да постану провокативни кораци”, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, преносе агенције.
Телевизија Ен-Би-Си њуз је раније, позивајући се на упућене обавештајне званичнике САД, објавила извештај о постављању два разарача САД 480 километара од обале Северне Кореје који имају могућност лансирања крстарећих ракета „Томахавк” на територију те земље и спремности тешких америчких бомбардера да делују уколико дође до напада.
Пентагон је одбио да коментарише али је одговорио да остају чврсти у својој подршци савезницима као што су Јужна Кореја и Јапан.
Ен-Би-Си је у извештају навео да су постављена два разарача САД 480 километара од обале Северне Кореје који имају могућност лансирања крстарећих ракета „Томахавк” на територију те земље, а да су тешки бомбардери стационирани у бази у Гуаму спремни уколико дође до напада.  Прочитајте ОВДЕ на који је то најновији начин забијен нож у леђа Асаду.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА