Најновије

Вулин: РИК треба да гласа по закону,а не по налогу партија

Чланови Републичке изборне комисије могу да гласају о проглашењу коначних резултата председничких избора само на основу закона и изражене воље бирача, а не по партијском налогу, изјавио је данас министар Александар Вулин.

Министар рада Александар Вулин стигао је да се замери послодавцима (фото Јутјуб)

Навео је да је два милиона грађана гласало да председник Србије буде Александар Вучић и то не може да се промени.  Свако ко у РИК-у, наводи министар, буде гласао на основу партијског налога, а не на основу резултата које су одредили грађани Србије на изборима, тај је погрешио и што је члан РИК и тај би сутра Србијом владао по партијском налогу, а не по закону. 

Вулин је, одговарајући на питање новинара, рекао да чланови РИК могу да гласају само на основу закона и изборних резултата које су добили са терена и на основу потписаних записника са бирачких места, а не по партијском налогу. 

"Тако би они владали земљом, по партијском налогу. Партије треба да нареде члану РИК да гласа не по закону, на шта се обавезао, и не по изборним резултатима, већ по ставу партије. Па шта ће нам онда РИК? Онда нека се партије договоре, састану па како кога надгласају", каже Вулин. 

Грађани Србије су, истиче, јасно гласали и два милиона гласова дали су председнику Вучићу и то не може да се промени. 

"Исто важи и за протесте, док су мирни можемо да их прихватимо. Надамо се да ће једног дана имати некакву сврху и смисао, али док то не буде, опет ћемо их толерисати док не буде насиља", рекао је Вулин. Да видите како Вучић коментарише гласине о С-300 у Хрватској, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА