Најновије

ХАОС НА АЕРОДРОМУ: Деца из Србије "заробљена" на Кипру

Тринаесторо деце из Србије од недеље увече је "заробљено" на аеродрому у Ларнаки на Кипру.

Аеродром (Фото: јутјуб)

Њима цариници грчке националности нису дозволили да пређу у турски део острва, потврђено је Тањугу у Амбасади Србије у Никозији.
Како је објаснио Дејан Биволаревић из Амбасаде Србије, малишани Културно-уметничког друштва "Извор", узраста од девет до 14 година, тренутно се налазе на терминалу, али би наредна два дана требало да буду смештени негде на грчком делу острва. 
- Деца је требало да гостују неком Културно-уметничком друштву на "окупираној" страни Кипра. Не могу да говорим о детаљима, јер нисам упознат, али кипарске власти им нису дозволиле да пређу на тај део - рекао је Биволаревић и додао да би детаљне информације требало да добије у току дана. 
Вођа пута и директор КУД "Извор" Дејан Тошић објаснио је да је то друштво требало да гостује на фестивалу фолклора у месту Гирне (на грчком Киренија). 
- У Ларнаку смо кренули јуче око поноћи и слетели смо ноћас око два сата по нашем времену. Предали смо пасоше и показали позивна писма и већи део групе је прошао без проблема. Међутим одједном је један цариник почео да прави проблем и сви смо враћени. Сметало му је то што идемо у турски део и што ћемо играти тамо у парламенту - објаснио је Тошић. Како је српска војска и полиција била на висини задатка, можете погледати ОВДЕ. Извор: Танјуг/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА