Најновије

ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВА? Ево које две реке прете да се излију!

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да је Сектор, с обзиром на најављене падавине, упозорио штабове да подигну степен приправности. Могућа су изливања Колубаре и Западне Мораве.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Како је навео, 24 часа непрекидно ће се надгледати токови Западне Мораве и Колубаре и њихових притока, док падавине не престану.
- Према најавама РХМЗ, у наредних 48 сати очекује се већа количина падавина на територији Србије, чак и снег у планинским пределима - рекао је Марић и указао да су због тога могућа локална изливања на Западној Морави и Колубари, као и на њиховим притокама. 
- Сектор за ванредне ситуације у току јучерашњег дана упутио је упозорење свим општинским штабовима да се подигне степен приправности, да се ради двадесетчетворочасовни мониторинг свих притока и да се реагаује по потреби - навео је он. 
Према његовим речима, сви капацитети СВС у наредних 48 сати биће стављени у потпуну приправност док падавине не прођу. 
Да подсетимо, РХМЗ је упозорио да се вечерас, ноћас и сутра пре подне у Србији очекују обилне падавине, у већини крајева око 20 мм, локално и више од 30 мм кише, а да се у вишим пределима, чак и Београда, може очекивати снег. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА