Најновије

УЈНА ИЗ ПАКЛА: Слађана варала мужа са његовим малолетним сестрићем, па га навела да закоље ујака! (ФОТО)

Суђење за злочин у Вриснику који се догодио 2011. године на острву Хвар када је убијен Домагој Новоселник (32), за који су осумњичене две особе, једна као починитељ, а друга као подстрекач, почеће за 20 дана на Жупанијском суду у Сплиту.

Илустрација (фото: photo4design.com)

За смрт у Вриснику терети се 23-годишњак који је у то време имао 17 година због чега му је идентитет и данас заштићен од јавности.
Осим њега, као особа која га је навела на злочин на оптуженичкој клупи ће седети Слађана Новоселник (34), супруга сада покојног која се терети да је током интимне везе с младићем утицала на њега.
Обоје су већ били проглашени кривима на првом суђењу 2012. године те је младић осуђен на 10 година затвора, а Слађана Новоселник на 22 године.
Казна за младића била је максимална која се може изрећи малолетнику за убиство. Негирали су почињење дела, а током поступка почели су се и међусобно теретити. Врховни суд је пресуду укинуо и вратио случај на ново суђење како би се спровели додатни докази.
На поновљеној главној расправи крајем 2014. године направљена је допуна вештачења места злочина и налаза вештака судске медицине везане за повреде на Домагоју Новоселнику и механизам настанка. Осим смртоносног убода ножем у груди Домагој је имао и убод од ножа на бедру те озледе од ударца тупо-тврдим предметом по глави.
Поставља се питање да ли је Слађана Новоселник због своје ситне конституције могла задати убод у груди свом супругу толиком јачином да се сломила дршка ножа.
Међутим, расправа није окончана јер је оптужени завршио у загребачкој болници због парализе живаца. У то време је Слађана Новоселник пуштена из истражног затвора да се брани са слободе.
Када се следеће године оптужени опоравио довољно да може учествовати у поступку, судија која је водила предмет морала је отићи на боловање, што је довело до додатног одлагања. Одлучено је да се у четвртак одржи припремно рочиште и договори о почетку главне расправе. Усаглашено је да 10. маја почне доказни поступак.
Према оптужници, Домагој Новоселник убијен је управо због везе између његове супруге Слађане Новоселник и младића који му је био сестрић. Младић је живео и радио код њега, јер је Домагој имао приватну фирму на Хвару.
У оптужници се наводи како је младић починио убиство, а Новоселник га подстакла на злочин.
Зато је добила надимак у јавности “фатална ујна”. Из брака с Домагојем Новоселником оптужена има ћерку. Оптужени младић се у међувремену оженио и добио дете. ФОТОГРАФИЈУ Слађане Новоселник можете погледати ОВДЕ. Извор: Телеграф/Јутарњи

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА