Најновије

ОГЛАСИО СЕ ПАРИСКИ ИМАМ: После његове поруке други круг француских избора неће бити исти!

Главни имам Велике џамије у Паризу рекао је да је избор француског председника 7. маја одлучујућ за судбину Француске и њених верских мањина.

Француски парламент (Фото: Синхуа)

Далил Бубакир, председник Француског муслиманског већа, позвао је муслимане у тој земљи да у другом кругу председничких избора 7. маја гласају за Емануела Макрона, преноси агенција „Анадолија“.
Главни имам Велике џамије у Паризу каже да је избор француског председника 7. маја одлучујућ за судбину Француске и њених верских мањина.
- Велика џамија у Паризу позива муслимане у Француској да масовно гласају за кандидата Емануела Макрона - наводи се у његовом саопштењу.
Иако није изричито поменуо Марин ле Пен, Бубакир је истакао да грађани морају схватити да су „претње оличене ксенофобичним идејама опасне по нашу кохезију“.
Министарство унутрашњих послова Француске саопштило је да је на основу 97 одсто пребројаних бирачких листића у вођству Макрон који је освојио 23,9 одсто гласова. На другом месту је Марин ле Пен са освојених 21,4 процента гласова.
Макрон је већ добио подршку већине од девет председничких кандидата који су елиминисани у првом кругу, укључујући и кандидате републиканаца и социјалиста као две најјаче политичке опције у Француској.
Према анкетама, Макрон је фаворит у другом кругу избора за новог шефа државе и предвиђа се да би могао да освоји 62 посто гласова. Погледајте ОВДЕ шокантне тврдње о будућности НАТО савеза. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА