Најновије

Тачи одговара Хану: Пројекат "Велике Албаније" пропагира Србија, због своје "Велике Србије"

Поводом критика европског комесара Јоханеса Хана због изјава о промени граница на Западном Балкану, косовски председник Хашим Тачи осетио се прозваним, узвративши да то показује како Европској унији "недостају вођство и визија" у конкретизацији европске перспективе за Косово.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

"Нажалост, овакве изјаве европског комесара показују оно што сам рекао много пута до сада, да ЕУ недостају вођство и визија у конкретизацији европске перспективе за Косово", написао је Тачи на свом Фејсбук налогу.
Тачи, такође, тврди да је "пројекат велике Албаније производ пропаганде Србије с циљем да примени свој пројекат велике Србије, који сада скоро да функционише пред носом ЕУ".
Хан је своје критике упутио након разговора у Бриселу са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем, поручивши да су неприхватљиве и контрапродуктивне изјаве појединих лидера у региону којима призивају промену граница.
Хан је, претходно, изразио разочарење због "запаљивих изјава појединих лидера у региону" и упозорио да се такве изјаве могу "обити о главу" онима који их изговарају.
"Желео бих да изразим своју разочараност, чак и изнервираност, због запаљивих изјава појединих лидера у региону. Такве поруке, које могу да се схвате као мешање у унутрашња питања суседних земаља и призивају мењање граница, нису прихватљиве и више су него контрапродуктивне", нагласио је Хан.
Одговарајући Хану на свом налогу на Фејсбуку, Тачи је такође навео да "дискирминација и изолација" косовских грађана данас говори "много више од монотоних изјава неких званицника ЕУ која се понављају од 2000. године".
Тачи је поручио и да "нема велике нити мале Албаније, има само Албаније и само Косова", односно да би било "добро да ЕУ прихвати ову реалност и да почне да третира Косово као независну и суверену државу". Прочитајте ОВДЕ  и детаље новог обрта у случају Харадинај. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА