Најновије

EРДОГАН БРИСЕЛУ: Треба вам земља попут Турске, ојачала би ЕУ

ИСТАНБУЛ - Турски председник Тајип Реџеп Ердоган изјавио је да ће Турска преиспитати своју позицију о придруживању Европске уније ако још дуго буде чекала пред њеним вратима и ако, како је навео, потраје тренутни непријатељски менталитет неких чланица.

Тајип Реџеп Ердоган (Фото: Синхуа)

Он је оценио да је одлука Парламентарне скупштине Савета Европе да Турску стави на листу за надзор прописа „потпуно политичка” и да Анкара не признаје ту одлуку.
Ердоган је поновио да је спреман да питање чланства у ЕУ стави на референдум и да Турска и после 54 године не може бесконачно да чека на вратима.
„Уједињено Краљевство је питало своје грађане и они су гласали за Брегзит... Они су мирни, иду ка новој будућности, а исту ствар је извела и Норвешка... и та иста ствар може да буде примењена и на Турску”, рекао је Ердоган.
Поменуо је и да је лидерка десничарског Националног фронта Марин Ле Пен на изборима у Француској запретила да ће извести Француску из ЕУ закључивши да је Унија на ивици распада.
„Једна или две земље не могу да одрже ЕУ у животу. Треба вам земља попут Турске, другачија земља која симболизује другачију веру, то би их учинило веома јаким. Али, чланице ЕУ изгледа да не схватају ту чињеницу. Њима је веома тешко да прихвате муслиманску земљу као што је Турска”, рекао је Ердоган.
Говорећи о Сирији, он је поновио свој став да нема решења сиријског конфликта док је председник Башар ал Асад на власти.
„Асад није адреса за перспективно решење у Сирији. Сирија треба да се ослободи Асада како би могло да се појави решење”, навео је он.
Такође је указао на омекшавање руске подршке Асаду рекавши да му је председник Русије Владимир Путин да он није „Асадов адвокат”.
Такође, је најавио повратак у владајућу Партију правде и развоја када изборна комисија прогласи званични резултате референдума који му даје већа овлашћења.  Прочитајте ОВДЕ и која нас то два потеза великих војних сила деле од апокалипсе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА