Најновије

КИНЕЗИ СЕ НЕ ШАЛЕ: Жесток одговор на корејску кризу!

Руководство Кине због раста напетости на Корејском полуострву распоредило је додатних 100.000 војника на граници. Паралелно, ниво готовости оружаних снага Кине је повећан, пише јапански лист „Јомиури Шимбун“ позивајући се на изворе у Кини, укључујући војне.

Кинеска војска (Фото: Синхуа)

Повећане мере безбедности, према овим подацима, уведене су средином априла.
Атомска подморница „Мичиген“ типа „Охајо“ наоружана ракетама „томахавк“ упловила је у јужнокорејску луку Пусан, јавља „Би-Би-Си њуз“.
САД су у последње време више пута изјављивале да не искључују ниједан од сценарија према Северној Кореји која убрзаним темпом ради на развоју ракетно-нуклеарног програма. Између осталог, Пјонгјанг је прошле године извршио два нуклеарна тестирања и више од 20 лансирања балистичких ракета различитог типа.
Сада је, према подацима посматрања из космоса, све спремно за шесто нуклеарно тестирање на полигону на североистоку Северне Кореје. Ка Корејском полуострву се у овом тренутку креће ударна група Ратне морнарице САД на челу са носачем авиона „Карл Винсон“. Паралелно, она изводи војне вежбе са јапанским ракетним разарачима „Асагара“ и „Самидаре“.
Претпоставља се да ће ударна група проћи кроз Корејски мореуз поред острва Цушима и пређи у Јапанско море. У његовим водама, како пише „Јомиури Шимбун“, извешће се нове војне вежбе ове јединице и Ратне морнарице Јапана. Планирана су војне вежбе са Ратном морнарицом Јужне Кореје. Погледајте ОВДЕ зашто се Ким супротставља Американцима. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА