Најновије

МАЛО ИМ И ШЕСТ МЕСЕЦИ ОДМОРА! Тренер Мелоун не брани Јокићу да игра за Србију, али тврди да ће га то измождити!

Денвер неће бранити Николи Јокићу да игра за Србију на предстојећем Европском првенству, али ако је судити по речима тренера Нагетса Мајкла Малоуна он би радије да се српски центар током лета одмори и напуни батерије за предстојећу НБА сезону.

Никола Јокић (фото: Јутјуб)

- Одмор је најбољи лек. Прошле године је у камп стигао "исцеђен", и физички, и психички. После напорне руки сезоне морао је да отпутује у Србију и да својој репрезентацији кроз тешке квалификације обезбеди олимпијску визу. Знам да му није било лако и да су у гостима победили Италију (!?)после продужетака. После квалификација, отишао је у Рио где је играо до последњег дана. Када се вратио у Денвер, био је тотално исцрпљен. Можда је премор био разлог због којег је тек у децембру заиграо у правом светлу - рекао је Мелоун, мада је побркао лончиће, јер Србија није играла са Италијом. Тренер Денвера жели да се после летње паузе Јокић врати "свеж" у клуб. 
- Важно је да се одмори, "очисти" и главу, и тело. Не тражим да нам се врати као још бољи асистент или плејмејкер. Од њега само тражим да ради на снази, да ојача тело, то дугује тиму и саиграчима. Са снагом долази и све остало.
Мелоун сматра да  Никола мора да прихвати већу одговорност на терену.
- Он је млад играч, искрен је и отворен, са њим је лако да се разговара. Не очекујем од њега да буде ветеран са десет НБА сезона, али тражим да се на терену понаша као лидер, што и јесте. Никола је вођа и ту нема шта да се дода. Поред тога, мора да почне да контролише своје емоције. Не сме да дозволи да на њега утичу противници, судије, навијачи... Видели сте да је неколико пута "изгубио главу". То је недопустиво. Све су очи на њему и мора да прихвати одговорност на терену - казао је тренер Денвера.
Разумљив је разлог због којих тренер Денвера жели да Јокић овог лета не оде на Европско првенство, него да се одмори и ради индивидуално како би што спремни дочекао НБА сезону. Али, данас је 25. април, а да Европско првенство почиње 31. августа.
С друге стране НБА првенство почиње крајем октобра или почетком новембра, па будући да се Денвер није пласирао у плеј оф, Јокић је последњу утакмицу одиграо 12. априла. Испада да у Денверу сматрају да Јокић треба да одмара више од шест месеци да би био свеж за нову сезону! Треба напоменути да људи у Србији који раде за плате од 200-300 евра месечно, имају по закону право на укупно око месец дана одмора годишње. Ако ништа, бар очекују да неко ко је имао више среће од њих покаже одређену малу жртву према земљи из које потиче. Иако званично у Денверу не бране Јокићу да игра за репрезентацију, јер то не смеју да раде, они му јасно препоручују да се не одазове позиву селектора. Срамота! Прочитајте ОВДЕ шта је Јокић рекао о игрању за репрезентацију. Извор: Информер, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА