Најновије

OДЛУЧЕНО ПОСЛЕ ИНЦИДЕНАТА: Затвара се Прихватни центар, мигранти морају да оду из Шида!

На седници Општинског савета за безбедност у Шиду којој је присуствовао и др Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донета је одлука о затварању Прихватног центра за мигранте код Железничке станице у Шиду.

Мигранти у Шиду (Фото: Јутјуб)

- Добили смо подршку од надлежних институција за нашу иницијативу о затварању Прихватног центра у самом граду. Овог викенда очекујемо да почне етапно исељавање миграната и њихових породица. Показали смо се све ово време као добри домаћини, захваљујем се грађанима Шида на стрпљењу и поверењу које су указали општинским властима у решавању овог проблема, рекао је Предраг Вуковић, председник Општине Шид, наглашавајући да је сваки мигрант уживао пуну заштиту наше државе, али да се у бројним случајевима у Шиду нису показали као добри гости.
Државни секретар др Ненад Иванишевић истакао је да је безбедност грађана Србије на првом месту, те упутио извињење грађанима Шида уколико су доживели непријатности од стране миграната.
Из Прихватног центра у Шиду акцијом УБПОК пре две недеље већ је исељено стотинак најекстремнијих миграната, углавном Авганистанаца и Пакистанаца са прекршајним и кривичним пријавама, који су аутобусима превезени у Прешево.
Како је у међувремену придошло још миграната у Прихватни центар у Шид, сада се тамо, према подацима надлежних, налази око 400 миграната, стотинак самаца и 300 миграната са породицама.
Сви они из Прихватног центра код Железничке станице у Шиду биће, како је најављено медијима, исељени током наредног викенда и преко првомајских празника у друге, мање прихватне центре у Србији, где ће им бити обезбеђени добри услови и, како је наглашено, боља контрола њихивог кретања.
Да ли ће се за мигранте из Шида отворити и неки нови мањи прихватни центри у Србији, новинарима није прецизирано.
У преостала два прихватна центра на територији шидске општине Адашевцима и Принциповцу тренутно борави око 2.000 миграната.

Наоружани мигрант упао у кућу

Мештани Шида су се побунили против миграната почетком априла када се у овом граду догодио инцидент када је мигрант наоружан упао у кућу у којој су биле малолетне девојчице.
- Безбедност грађана нам је на првом месту, ситуација у Шиду је алармантна и више нема времена за чекање. Град је пун миграната, овде на територији Општине Шид имамо чак три прихватна центра са 2.000 миграната, углавном из Марока, Пакистана и Авганистана, који стално праве инциденте, краду, физички се обрачунавају, међусобно, али и са грађанима. Последњи инцидент када је мигрант са секиром упао у породичну кућу у Шиду у моменту када су тамо саме биле две девојчице, кап је која је прелила чашу - рекао је тада Вуковић.
Прочитајте ОВДЕ и шта је предвидео пророк, старац Гаврило о будућности Косова. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА