Најновије

РУСИ ПОВУКЛИ ПОЛОВИНУ АВИОНА ИЗ СИРИЈЕ: Генерал Рудској објаснио неочекивани потез Русије!

Шеф операција руске војске у Сирији генерал Сергеј Рудској објавио је данас да је Руска Федерација повукла половину својих авиона из те земље.

Су-24 у Хмејмиму (Фото: mil.ru)

Рудској је нагласио да су, упркос чињеници да у бази Хмејмим на северозападу Сирије број руских авиона у периоду између 10. новембра 2016. и 10. јануара 2017. никада није прешао 35 ловаца и 80 беспилотних летелица, руске ваздухопловне снаге извеле чак четири пута више налета од Коалиције коју преводи САД.
"Број терористичких јединица је драстично умањен, што нам је омогућило да повучемо готово половину авиона стационираних у бази Хмејмим", објаснио је Рудској. Он је за пример успешних операција Сиријске арапске армије (САА) у којима је учествовала и руска авијација, издвојио операцију за ослобођење Палмире. "За само месец ипо дана, владине снаге су у потпуности уништиле Исламску државу и напредовале више од 60 километара, успоставивши пуну контролу над Палмиром. Терористи су претрпели озбиљне губитке", нагласио је Рудској, додавши да сиријска војска показује све виши ниво војне способности.
Генерал је објаснио и да је Русија у Сирији поставила цонтролни систем на више нивоа који омогућава контролу читавог ваздушног простора Сирије из базе Хмејмим. Интересантно је поменути да је Русија прошле недеље допремила додатних четири авиона Су-34 у Хмејмим, и да су они, уз преосталих 7 Су-34, 12 Су-24, 4 Су-35, 4 Су-30 и 4 Су-25 чинили руску вазддухопловну флоту у Сирији од 35 авиона.  Генерал Рудској није прецизирао који авиони су повучени у матичне базе. У Деир Ез Зору САА је данас постигла највећи напредак на фронту у претходних неколико месеци. Више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Акције и налети Су-34 у Сирији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА