Најновије

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ТИРАНЕ: Косово је држава, и не само то!

Ослобађајућу одлуку француског суда Рамушу Харадинају поздравило је Министарство спољних послова Албаније.

Еди Рама (Фото: Синхуа)

Министарство је поручило да је непроменљива реалност да је "Косово држава", те да односи "две братске државе" стабилизују регион.
У саопштењу тог министарства, које преносе албански медији, наводи се да је суд у Колмару на овај начин потврдио претходну двостепену одлуку суда у Хагу, којима је Харадинај проглашен невиним. 
Наводи се и да је шеф албанске дипломатије поздравио одлуку француског суда и пренео братске поздраве свим грађанима Косова. 
- Правда је задовољена... Министарство спољних послова сматра да одлуку суда треба прихватити као победу истине и правде над неоснованим и политички мотивисаним оптужбама које су имале за циљ дискредитацију и дестабилизацију државе Косова, те изједначавање борбе народа Косова и ОВК за слободу и над злочинима Милошевићевог режима - наводи се у саопштењу. 
Министарство је позвало Србију да се одрекне, како се наводи, утицаја над Косовом. 
- МИП сматра да је напредак региона у евроатлантским процесима темељ јачања сарадње и добросуседске политике, којој је Албаније била и остаје у потпуности посвећена. Косова је држава и то је непромењива реалност, а братски односи Албаније и Косова стабилизују регион и оријентисани су ка нашој заједничкој европској будућности - наводи се у саопштењу. Погледајте ОВДЕ шта је Хашим Тачи рекао поводом ослобађања Харадинаја. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде како је Космет отиман од Србије:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА