Најновије

ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА: Погледајте како су сарађивали Харадинај и жена Тонија Блера!

Жена бившег британског премијера Тонија Блера Чери Блер (у свету адвокатуре позната под девојачким презименом Бут) оснивач је коморе Матриџ Цхамберс, чији чланови су били у тиму адвоката који су заступали бившег вођу ОВК Рамуша Харадинаја, којег је јуче француски Апелациони суд у Колмару ослободио захтева за изручење Србији.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Правни тим „Матриџ“, односно адвокатска комора која је заступала Рамуша Харадинаја у Хашком трибуналу, основана је непосредно пре почетка примене закона о људским правима у октобру 2000. године.
Већина адвоката из ове коморе су професионалци с много искуства из области људских права, а једна од њих, чак прва наведена у тиму је и Чери Бут, односно Блер, супруга Тонија Блер, која је оснивач ове коморе.
Можда је баш због ове чињенице, да су га бранили професионалци из Велике Британије Рамуш Харадинај 2012. године у Хашком трибуналу други пут првостепено ослобођен кривице за злочине над цивилима на западу Косова 1998. године.
Француски суд одбио је јуче да изручи Србији бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја. Суд је дао негативно мишљење поводом захтева српских власти за његово изручење и од јуче је Харадинај слободан човек. Погледајте ОВДЕ језиву претњу Албанаца Македонцима.
Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Шешељ одреаговао на ослобађање Харадинаја:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА