Најновије

У СРЕД КРИЗЕ: Вучић позвао Ердогана у Србију!

Премијер Србије Александар Вучић је, у разговору с амбасадором Турске Танжуом Билгичем, упутио позив турском лидеру Реџепу Тајипу Ердогану да посети Србију.

Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

Он је изразио подршку пројектима Турске агенције за сарадњу и координацију (ТИКА).
- Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Републике Турске Танжуом Билгичем и том приликом, у пријатељским разговорима, упутио позив председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану да посети Србију и изразио жељу да односи са Турском и њеним народом и даље буду у сталном успону - истиче се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима. 
Премијер Вучић је, како се наводи, пренео дубоку захвалност турским компанијама које улажу у Србији, а посебно на помоћи коју су пружиле у тешким тренуцима. 
На састанку се говорило о активностима ТИКА, а премијер Вучић је нагласио да као премијер даје пуну подршку различитим пројектима ове агенције, као што су реновирање зграде Вишег суда у Новом Пазару и реконструкција београдског породилишта у Звечанској улици, додаје се у саопштењу. 
- Желимо да привучемо још већи број турских инвеститора и организујемо састанке са пословним људима из Турске, у циљу изградње поверења оних који већ послују у нашој земљи, као и повећања обима привредне сарадње - истакао је премијер Вучић. 
Амбасадор Билгич је нагласио да су неопходни добри односи Турске са Србијом, као кључном земљом за мир и стабилност на Балкану, наводи се у саопштењу. 
Он је најавио долазак нових предузетника из Турске, који су спремни да своје пословање прошире у неким од градова Србије. 
- И турски председник и српски премијер су снажни лидери који доносе снажне одлуке - сматра амбасадор Билгич, који се сагласио с премијером Вучићем да је сарадња између двеју земаља на добром путу. 
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић поновио је позив турском председнику Ердогану да посети нашу земљу, истиче се у саопштењу. Погледајте ОВДЕ ко је човек који је запалио Македонију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Послушајте како звучи песма Ердоганових присталица:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА