Најновије

СРПСКО ОРУЖЈЕ У РУКАМА АСАДОВИХ ТИГРОВА: Ево шта пресуђује џихадистима на северу Хаме! (ФОТО)

Напредно оружје којим су опремљене елитне "Тигрове снаге" Сиријске арапске армије пред офанзиву на северу провинције Хама, донели су коначну превагу на овом фронту, преноси ФНА.

"Тигрови" (Фото: Фејсбук)

Како наводи иранска државна агенција, позивајући се на изворе из врха Сиријске арапске армије, "Тигрови" су пред интензивирање борби на северу Хаме опремљени "напредним оружјем". Према овим наводима, јединица коју предводи генерал Сухеил ал Хасан, задужила је српски бацач граната РБГ 40мм и најновије моделе руске пушке АК-47.
Резултат слика за Serbian 40mm RBG Grenade Launchers


Југоимпортов РБГ 40мм у рукама "Тигрових снага" (Фото: принтскрин)
Уз то, САА је у потпуности зауставила непријатељске беспилотне летелице најновијим достигнућем из ратне радионице сиријских конструктора оружаних система.  У питању су "противдронске" направе - беспилотне летелице које у потпуности ометају навигационе системе летелица које су џихадисти користили како за извиђање, тако и за испуштање експлозивних направа. Током данашњег дана, на фронту северне Хаме џихадисти су покушали снажним контранападом да зауставе незадрживо напредовање Тигрових снага. У нападу, који је одбијен без већих губитака, џихадисти су користили и недавно допремљене америчке навођене противоклопне ТОВ системе. За то време, руска и сиријска авијација наставиле су "припрему терена" за напад Тигрових снага на градове Латмина и Кафр Зита, о чему више можете да сазнате ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрове снаге у акцији: Видео репортажа из операција на истоку Алепа 2016.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА