Најновије

МАКРОН ПРЕТИ: Или ће се ЕУ мењати или ће је Француска напустити!

ЕУ мора да спроведе реформе или ће се суочи са изласком Француске из европског блока, рекао је кандидат за француског председника Емануел Макрон на почетку последње седмице кампање, пред други круг председничких избора који ће бити одржани 7. маја.

Емануел Макрон (Фото: Синхуа)

- Ја сам проевропски оријентисан, бранио сам стално током избора европску идеју и европске политике јер верује да је све то веома важно за француски народ. Истовремено, морамо да се суочимо са ситуацијом, да слушамо глас народа. Народ је бесан, нестрпљив и дисфункција са ЕУ није више одржива. У свом мандату ћу размотрити потребу да се Европска унија дубински реформише - рекао је Макрон.
Према његовим речима, ако се дозволи да ЕУ функционише на даље као што функционише сад – то би била издаја.
- Ја не желим то да радим. Дан после избора бисмо могли да имамо Фрегзит или Национални фронт, поново - упозорио је Макрон на партију своје противкандидаткиње.
У првом кругу избора, Макрон је освојио више гласова од свог противкандидата Марин ле Пен.
Ле Пенова је изјавила како ће расписати референдум о могућем изласку из ЕУ. Она је добила подршку грађана из руралног дела Француске и из бивших индустријских подручја, тако што је обећала да ће преузети од ЕУ контролу над границама Француске и смањити прилив миграната.
Прочитати ОВДЕ и да ли ће Доналд Трамп дозволити отварање тајних докумената у вези са атентатом на Џона Кенедија. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА