Најновије

МЕРКЕЛОВА УЦЕЊУЈЕ ПУТИНА? Односи све бољи, ал санкције ипак остају

Односи са Русијом су све бољи, али је потребно урадити више пре него што се укину санкције према Москви до чега може доћи тек потпуном применом мировног споразума из Минска, рекла је у Сочију немачка канцеларка Ангела Меркел после разговора са руским председником Владимиром Путином.

Ангела Меркел и Владимир Путин (Фото: Кremlin.ru)

Када је реч о конфликту у Сирији, Путин каже да су се сагласили да је "потребан много активнији преговарачки процес". Указао је на добру економску сарадњу Русије и Немачке.
Немачка канцеларка Ангела Меркел састала се у Сочију са руским председником Владимиром Путином. Након састанка је одржана конференција за новинаре на којој је Путин поручио да Русија захтева непристрасну истрагу о нападу гасом у Сирији.
Русија осуђује употребу хемијског оружја и тражи пуну и непристрасну истрагу о прошломесечном нападу отровним гасом на сиријски град Хан Шејхун, изјавио је Путин.
"Кривци морају бити нађени и кажњени. Али, то се може учинити тек после непристрасне истраге", истакао је Путин на заједничкој конференцији за новинаре у Сочију, на обали Црног мора.
Руски председник је указао и да се решење за сиријску кризу може наћи само мирним путем и под окриљем УН.
Путин је рекао да је са канцеларком Меркел разговарао о ситуацији у Сирији и да су се сагласили да је неопходно обновити преговорачке процесе у Астани и Женеви.
Кад је реч о решавању сиријске кризе, руски председник је рекао да је, и да ће бити, у контакту са САД.
Прочитајте ОВДЕ и чиме су то Руси шокирали Америку, а реч је о оружју. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА