Најновије

МОГЕРИНИ ИНСИСТИРА: Приштина да примени договорено са Београдом

Шефица европске дипломатије Федерика Могерини каже да је од кључне важности да Приштина настави конструктивно залагање у дијалогу са Београдом и примени до сад постигнуте споразуме.

Федерика Могерини (Фото: Јутјуб)

Могерини и европски комесар за преговоре о проширењу Јоаханес Хан данас су на одвојеним састанцима у Бриселу разговарали са министром спољних пословa самопроглашеног Косова Енвером Хоџајем.
Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић је изјавила да су теме разговора била ”последња дешавања у односима ЕУ и Косова”.
-И ЕУ и Косово деле заједничку жељу за приближавањем Косова ЕУ истовремено промовишући помирење и регионалну сарадњу на Западном Балкану - изјавила је Коцијанчић после састанка Хоџаја са званичницима Европске комисије.
Коцијанчић каже да је Хан поручио Хоџају да је за напредак у имплеметацији Споразума о стабилизацији и придруживању као и Европске реформске агенде неопходно да се самозвано Косово усредсреди на реформе у области владавине права и економије.
Према њеним речима, Могерини је нагласила да је од "кључног значаја" да Приштина настави са конструктивним залагањем у оквиру дијалога са Београдом, у коме посредује ЕУ, "укључујући и примену постигнутих споразума”.
Хоџај се није обратио косовским и српским медијима у Бриселу. Он се сутра састаје са члановима Спољнополитичког одбора Европског парламента.
Прочитајте ОВДЕ и шта ће се даље догађати са "Балканским пролећем". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА