Најновије

"ВЕЖБАЈУ": Два суперсонична авиона допремљена на Корејско полуострво (ВИДЕО)

Амерички суперсонични бомбардери Б-1Б допремљени су у понедељак на Корејско полуострво током заједничке вежбе америчких и јужнокорејских ваздушних снага.

Бомбардери Б1Б (Фото: Јутјуб)

Амерички суперсонични бомбардери Б-1Б допремљени су у понедељак на Корејско полуострво током заједничке вежбе америчких и јужнокорејских ваздушних снага.
Америчке ваздухопловне снаге навеле су у саопштењу да су бомбардери полетeли из Гуама да би учествовали у заједничким вежбама америчких, јапанских и јужнокорeјских ваздушних снага.
Према речима портпарола јужнокорејског Министарства одбране Муна Санг Гјуна, допремање америчких бомбардера било је одговор на провокацију Северне Кореје и претњу, коју представља њен нуклеарни и ракетни програм.
Северна Кореја је, у међувремену, саопштила да су амерички бомбардери извели "вежбу бацања нуклеарне бомбе на веће мете" на њеној територији у исто време док Трамп и други "амерички ратни хушкачи" позивају на превентивне нуклеарне ударе на Пјонгјанг.
"Безобзирна војна провокација гура ситуацију на Корејском полуострву ка ивици нуклеарног рата", објавила је севернокорејска званична новинска агенција КЦНА. Прочитајте ОВДЕ и зашто Доналд Трамп узима још 120 милиона долара из буџета а није намењено наоружању. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА