Најновије

МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН: Овако су Алијини зликовци масакрирали српске војнике! (ВИДЕО)

Ни 25 година после напада на колону војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, одговорни за тај злочин нису приведени правди.

Добровољачка (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Том приликом је убијено шест припадника ЈНА, а Координација српских удружења породица несталих, убијених и погинулих лица са простора бивше Југославије најоштрије је осудила овај напад и истакла захтев да се починиоци казне.
Како је саопштено, током 2. и 3. маја 1992. године припадници снага лојалних тадашњем муслиманском лидеру Алији Изетбеговићу и паравојних јединица убили су у Сарајеву, у Дому ЈНА, Радничком универзитету Ђуро Ђаковић, на Скендерији, у Добровољачкој улици и на другим локацијама, 42 војника и цивила ЈНА, а 73 су ранили. 
- Најоштрије осуђујемо мучке нападе и хладнокрвни масакр над недужним војницима и цивилним лицима на служби у ЈНА, који су се по договору Команде ЈНА, председника тадашње БИХ Алије Изетбеговића, ТО БИХ и надлежних у Међународној заједници мирно повлачили из Сарајева - наводи се у саопштењу. 
У име породица жртава најенергичније захтевамо од надлежних органа Босне и Херцеговине да се коначно казне починиоци ових злочина, као и одговорни који су наредили нападе у којима су злочини учињени. 
Из удружења истичу да непризнавање па чак и слављење оваквих и сличних злочина, забрана породицама жртава да достојно обележе место страдања и положе цвеће, неће допринети суочавању са прошлошћу и миру у Босни и Херцеговини. Погледајте ОВДЕ како је Борис Тадић преговарао да се одустане од изручења Ганића. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА