Најновије

МОСКВА: Зашто ЕУ и САД не реагују на агресивне изјаве Харадинаја? Сматрају их нормалним?

Министарство спољних послова Руске Федерације осудило је "агресивне изјаве" Рамуша Харадинаја упућене на адресу Београда и српског руководства.

Рамуш Харадинај (Фото: Синхуа)

"Сматрамо неприхватљивим недостатак адекватног одговора од покровитеља Приштине, пре свега ЕУ и САД на такве необуздане екстремистичке изјаве. Да ли их западни партнери сматрају нормалним? Да ли су такве изјаве прихватљиве у савременој Европи? Јесу ли Брисел и Вашингтон солидарни са Харадинајем или једноставно не могу да уразуме своје штићенике", пита Одељење за информисање Минисатрства спољних послова Руске Федерације у саопштењу.
Са жаљењем се констатује и да је такав развој подстакла и одлука француског суда, који је, игноришући правно оправдани захтев српске стране ослобадио Харадинаја, који је оптужен за злочине, отмице, и словања.
"Ово показује да је квазидржава Косово главни извор регионалне нестабилности и да попустљивост према великоалбанским апсирацијама може довести до подстицања међуетничких сукоба, и представља потенцијал за сукобе на Балкану", закључује се у саопштењу.
Прочитајте ОВДЕ и драматично саопштење сарадника Владимира Путина о паклу који Нато спрема и смерницама шта Србија треба да уради. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА